Scheppingsdagen

TWEEDE DAG: Lucht en water (verdeling van de watermassa)

En God zei: “Ik wil dat al het water zich in tweeën verdeelt.”  Toen verdeelde het water zich in water boven in de lucht en water beneden op de aarde. Zo gebeurde wat Hij zei. Het bovenste deel noemde Hij ‘hemel.’ Toen werd het avond en weer ochtend: de tweede dag was voorbij. (Genesis 1:6-8)

Het laat de watermassa uit elkaar gaan bracht een scheiding aan tussen de zee en de nevels lucht.

DERDE DAG: Land en zee (samenstroming van water); begroeing

En God zei: “Ik wil dat het water beneden op de aarde naar één plek stroomt, zodat er ook droge grond tevoorschijn komt.” Wat Hij zei, gebeurde.

De droge grond noemde Hij ‘aarde’ en het samengestroomde water noemde Hij ‘zee.’ En God zag dat het goed was.

 En God zei: “Ik wil dat er uit de aarde gras en allerlei planten en bomen ontstaan. Planten die zaden maken en bomen waar vruchten aan groeien. Alle soorten bomen moeten hun eigen soort vruchten krijgen met zaad er in.” Wat Hij zei, gebeurde.  Er begon gras op de aarde te groeien en er ontstonden allerlei planten. Elke soort had zijn eigen soort zaad. En de bomen hadden allemaal hun eigen soort vruchten met zaad er in. En God zag dat het goed was. Toen werd het avond en weer ochtend: de derde dag was voorbij.

(Genesis 1:9-13)

VIERDE DAG: Zon, maan en sterren (om de dag en de nacht aan te geven en om de seizoenen, dagen en jaren aan te geven.

 En God zei: “Ik wil dat er lichten aan de hemel komen. Die zullen verschil maken tussen de dag en de nacht. En ze zullen aanwijzingen zijn voor de mensen. Ook zullen ze zorgen voor seizoenen, dagen en jaren.  De lichten moeten aan de hemel staan en licht geven op de aarde.” Wat Hij zei, gebeurde. God maakte de twee grote lichten. Het grote licht moest overdag schijnen, het kleine licht ’s nachts. Ook maakte Hij de sterren. God zette de lichten aan de hemel om licht te geven op de aarde.  Ze moesten verschil maken tussen de dag en de nacht, en tussen licht en donker. En God zag dat het goed was.  Toen werd het avond en weer ochtend: de vierde dag was voorbij. (Genesis 1:14-19)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *