Planten en dieren

Voortaan mogen jullie alles eten. Niet langer alleen de planten, maar ook de dieren.(Genesis 9:3)Alles wat leeft en beweegt zal jullie tot voedsel dienen; dit alles geef ik je, zoals ik je ook de planten heb gegeven.

ZAL JULLIE TOT VOEDSEL DIENEN (Genesis 9:3) De wereld na de vloed is anders dan de oorspronkelijke schepping. De vrede tussen mens en dier en tussen dieren onderling is verdwenen en keert pas terug in de visioenen van de eindtijd.

Luister goed: Ik eis het leven van iedereen die iemand doodt. Hij moet met zijn eigen leven betalen. Dieren die een mens doden moeten met hun eigen leven betalen en mensen die een mens doden moeten met hun eigen leven betalen.  Iedereen die een mens doodt, zal daarvoor met zijn eigen leven moeten betalen. Hij moet worden gedood. Want hij heeft iemand gedood die op Mij lijkt.(Genesis 9:5-6).

Het moord is verboden betekent dat God van iedereen zal eisen dat hij betaalt voor zijn of haar daden. We kunnen geen mensen doden of kwaad doen zonder dat God daarop antwoordt. Er zal een straf voor moeten worden betaald. Er zal gerechtigheid zijn. (Genesis 9:5)

God legt hieruit waarom moorden zo verkeerd is: als je iemand vermoordt, dood je iemand die op God lijkt. Omdat alle mensen naar Gods beeld gemaakt zijn, hebben ze ook allemaal de eigenschappen die hen van de dieren onderscheidt: moreel besef, verstand, creativiteit en eigenwaarde. Als we contact hebben met andere mensen, hebben we contact met wezens die door God gemaakt zijn en aan wie God het eeuwige leven aanbiedt. God wil dat we zijn beeld herkennen in alle mensen.

Auteur: ange

Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam ange. Ik ben een vrouw en woon in Noorden (Nederland) en mijn beroep is Vrijwilligsters/ Bezoek ouderen mensen voor een intake. Vriendschappelijke huisbezoek. Mijn beroep was Kinderleidster en administratietief medewerkster geweest./Gelovig Christendom.. Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 62 jaar jong. Mijn hobby's zijn: Breien, Lezen, Borduren, Lezen, Christelijke filmen, Godspel muziek, fietsen /. Bezoekt een Christengemeente/Volle Evangelie. Bezoekt af en toe conferenties, retraites. Bidstonden, Vrouwenbijeenkomst. Het Woord van God lezen bestuderen en bidden. Voor gelovigen en niet gelovigen, zieken, noden, problemen, moeilij Bezoekt e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *