De geboorte van Jezus

De geboorte van Jezus

Dit is het verhaal van de geboorte van Jezus Christus.
Maria was verloofd met Jozef. Omdat ze nog niet getrouwd waren, waren ze nog nooit met elkaar naar bed geweest. Maar op een dag wist Maria dat ze in verwachting was. Dat was ze door de kracht van de Heilige Geest. Maar Jozef dacht dat Maria van een andere man in verwachting was geraakt. Daarom was hij van plan om de verloving met Maria uit te maken. Maar hij wilde niemand zeggen dat dat was omdat ze in verwachting was. Want hij was een goed mens.   Toen hij dat besloten had, kwam er in een droom een engel van de Heer God naar hem toe. De engel zei: “Jozef, zoon van David, trouw gerust met Maria. Want haar kind is ontstaan door de Heilige Geest.  Maria zal een zoon krijgen. Je moet Hem Jezus (= ‘God redt’) noemen. Want Hij zal zijn volk bevrijden van hun ongehoorzaamheid aan God en daarmee van Gods straf.  Dit is gebeurd zodat zou uitkomen wat de Heer God van tevoren door de profeet Jesaja heeft gezegd: ‘Het meisje dat nog maagd is zal in verwachting raken en een zoon krijgen. De mensen zullen Hem Immanuël noemen. Dat betekent: ‘God is met ons.’ “Toen werd Jozef wakker. Hij deed wat de engel tegen hem had gezegd en trouwde met Maria. (Matteus 1:18-24)

Jozef stond voor een moeilijke keuze toen hij ontdekte dat Maria zwanger was. Jozef besloot toch God te gehoorzamen en met haar te trouwen, hoewel hij wist dat hij hiermee zijn eigen reputatie op het spel zette.

Misschien dacht Jozef dat hij slechts twee keuzes had: In stilte met Maria scheiden of haar laten stenigen. Maar God had een alternatief: met haar trouwen. Gezien de omstandigheden was dat nog niet bij Jozef opgekomen. Hoewel Jozef er goed aan leek te doen de verloving te verbreken, kon alleen Gods leiding hem helpen de juiste beslissing te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *