God zien wij in de natuur

God is wel onzichtbaar, maar uit alles wat Hij geschapen
heeft, blijken zijn eeuwige kracht en goddelijkheid. Want sinds het ontstaan van de wereld is zijn bestaan duidelijk te herkennen uit wat Hij gemaakt heeft. Daarom hebben de mensen geen enkele verontschuldiging. (Romeinen 1:20)

De schepper is zichtbaar in de werken van de schepping. De mens kan God kennen door goed naar de wereld te kijken. Wat voor God zien wij in de natuur? De natuur laat ons een God zien van macht, orde en zorg voor detail, een God van liefde en schoonheid, een God die alle dingen beheerst. Te vaak proberen mensen hun eigen goden te maken, die zij zelf kunnen beheersen, liever dan zich te onderwerpen aan God, die alles onder controle heeft.

God openbaart Zich in de natuur, ook al is het getuigenis van de natuur verstoord door de zondeval. De zonde van Adam leidde tot een vloek van God op de hele natuurlijke orde. (Genesis 3:17-19)Tegen Adam zei Hij: ‘Omdat je naar je vrouw hebt geluisterd en ondanks mijn waarschuwing toch van de boom hebt gegeten, zal Ik de aardbodem vervloeken. Voortaan zul je hard
moeten werken om in leven te blijven. Er zullen dorens en distels groeien
en van de wilde planten zul je eten. Tot de dag van je dood zul je zwetend
het land bewerken om te kunnen leven. Dan zal je lichaam vergaan tot het stof van de aarde. Want uit stof ben je gemaakt en tot stof zul je weer worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *