Het licht voor de mensen

In het Woord was het leven, en het leven was het licht voor de mensen. Het Licht schijnt in het donker en het donker heeft het niet uitgedoofd. (Johannes 1:4)

Waarom is het eeuwige leven in Christus een licht voor de mensen? Omdat de dood eeuwige duisternis brengt. Christus leeft voor eeuwig omdat Hij God is. Jezus is naar de aarde gekomen om de mensheid het licht van zijn eeuwig leven te geven. Je kunt het eeuwig leven niet kopen, maar alleen als een geschenk aanvaarden. Jezus geeft het uitsluitend aan de mensen die het graag willen hebben. Dat zijn de mensen die als burgers van God willen leven in zijn toekomstige eeuwige Koninkrijk.

Jezus Christus is de Maker van het leven en zijn leven heeft het licht voor de mensen gebracht. Alleen in het licht van God zien we onszelf zoals we werkelijk zijn, zondaars(mensen die zonder God leven) die een Redder nodig hebben. Jezus verlicht ons pad, zodat wij mensen kunnen zien hoe we moeten leven. Hij verwijdert de duisternis van zonde uit ons leven. Hebt U Jezus al in uw leven toegelaten zodat het licht van Christus in uw leven mag gaan schijnen? Dan hoeft u nooit meer in het duister te bewandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *