Uitgehuwelijkt

Vanaf de dag waarop de vrouw werd uitgehuwelijkt, gold zij als de vrouw van haar partner en hij als haar man, ook al woonden ze nog niet bij elkaar.

Hij ging naar een jonge, ongetrouwde vrouw die nog maagd was. Ze was verloofd met Jozef en nog nooit met hem naar bed geweest. Jozef was uit de familie van koning David  David was ongeveer 1000 jaar hiervóór koning van Israël.. De vrouw heette Maria. (Lukas 1:27)Het Griekse woord parthenos betekent meisje, jonge vrouw, maagd. Meestal slaat het op een jonge vrouw die nog niet gehuwd en daarom nog maagd is. Maria was al uitgehuwelijkt en gold als vrouw van haar toekomstige man, maar woonde nog niet hij hem.

Maria zei tegen de engel: “Hoe kan dat gebeuren? Want ik ben nog niet getrouwd.” (Lukas 1:34) Dat Jezus uit een maagd is geboren, is een wonder dat veel mensen moeilijk kunnen geloven. Lucas was arts en wist heel goed hoe kinderen verwekt werden. Het was voor hem even moeilijk in een maagdelijke geboorte te geloven als voor ons, toch noteert hij dit als een feit. Lucas was nauwgezet onderzoeker, die zijn Evangelie baseerde op verslagen van ooggetuigen. Volgens de overlevering heeft hij met Maria gesproken over wat zich afspeelt. Dit is haar verhaal, niet een verzinsel. Christenen en Joden aanbidden God als de Maker van het heelal. Waarom zouden ze dan niet kunnen geloven dat Hij ook macht heeft een kind te scheppen in de baarmoeder van een maagd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *